top of page

Nutritie & Stil de Viata Sanatos

Nutritia sau dietetica este o ramura a medicinei care studiaza alimentele si substantele din alimente, precum si componentele si factorii sociali corelati cu alegerile alimentare, in vederea mentinerii si promovarii unui stil de viata sanatos. 

Nutrientii sunt acele substante chimice pe care le gasim in alimente. Acestea sunt folosite de catre corp pentru a functiona normal si pentru a-si mentine starea de sanatate. Aceste substante se impart in categorii importante precum: carbohidrati, proteine, lipide, vitamine, minerale, enzime, apa. 

Termenul de dieta nu se refera la restrictia alimentatiei, ci mai degraba defineste modul de alimentatie al unei persoane sau al unui colectiv, fiind similar cu cel de nutritie sau alimentatie. 

Nutritia se concentreaza atat pe asigurarea unui nivel de energie si nutrienti adecvat, atat cantitativ cat si calitativ, dar si pe modul de prevenire sau tratare al unor boli printr-o alimentatie sanatoasa. 

Corpul nostru este un sistem extrem de inteligent care are toate instrumentele ca sa se vindece, sa se regenereze si sa evolueze.

Atunci când întelegem ca suntem 100% responsabili de conditia noastra fizica vom stii ca noi suntem cu adevarat singurii care putem sa ne restabilim echilibrul, sanatatea si vitalitatea.

Va invitam sa descoperim împreuna modul în care puteti prelua controlul asupra sanatatii dvs., asupra greutatii dvs. corporale si a vitalitatii dvs. Alimentatia este una dintre cele mai accesibile ramuri ale medicinei si poate prevenii si trata nenumarate afectiuni, cand este folosita corect. Ceea ce mancam determina in timp starea noastra de sanatate sau boala.

Consilierea în nutritie personalizata consta intr-o evaluare a starii tale de sanatate, se vor identifica cauzele anumitor dezechilibre si se va stabili strategia prin care sa va recâstigati sanatatea, aspectul armonios si vitalitatea.

Consilierea se poate realiza printr-o intalnire de 60 de minute in cabinet, telefonic, prin email sau prin Skype.

 

Va invitam sa achizitionati "Ghidul de Alimentatie" cat si cartea de "Retete Sanatoase" si sa consultati resursele de mai jos. 

Ghid de sanatate si alimentatie  - Fizica, Mentala, Emotionala si Spirituala

Retete Sanatoase - 48 pagini

Alimentatie Copii si Sugari

Retete Prajiturele Simple / Sucuri / Salate

bottom of page