top of page

Tratamentul Acneei

BTL Exilite este un aparat medical performant, modern si sigur ce are la baza lumina intens pulsata (IPL). De asemenea, el este singurul ce permite reglarea intensitatii fasciculelor luminoase pentru o mai buna personalizare a procedurilor in functie de fiecare client, evitand astfel orice posibil risc de disconfort. Datorita spectrului sau larg de adaptare si personalizare, BTL Exilite poate fi folosit pentru tratamentul foliculitei, tratamente antiacneice, de rujevenare faciala, hiperpigmentatii, leziuni vasculare sau cuperoza, precum si tratamente de epilare progresiv-definitiva. 


In cadrul consultului initial, medicul si asistentul va vor oferi toate informatiile despre tratamentul acneei, vor verifica dacă aveti contraindicatii si vor efectua o testare.
Acneea este o afectiune inflamatorie cronica a unitatii pilosebacee, caracterizata prin infundarea si/sau inflamarea deschiderilor glandelor sebacee, in special la nivelul ariilor bogate in glande sebacee, in zona fetei si toracelui. Cand glanda sebacee, stimulata de hormonii androgeni, produce un exces de sebum, substanta uleioasa se blocheaza cu usurinta la nivelul porilor si, astfel, apar puncte negre, microchiste, comedoane inchise, pustule, noduli.
Tratamentul nu trebuie intarziat, pentru a preveni aparitia cicatricilor permanente. Este absolut necesar un consult medical / dermatologic pentru evaluarea formei si gradului de severitate al acneei. Tratamentul va fi permanent urmarit de catre medic si revizuit cand este necesar. Este foarte important ca pacientul sa inteleaga ca ameliorarea se obtine in timp (cateva luni) si ca tratamentul nu trebuie intrerupt.

Terapia cu lumina IPL / Laser
Observatia ca acneea se amelioreaza dupa expunerea la soare a dus la utilizarea terapiilor cu lumina si laser: IPL (terapia fotodinamica), lumina albastra, lumina rosie, care sunt incluse ca si tratamente adjuvante. IPL sau lumina intens pulsata, reprezinta o serie de impulsuri scurte de lumina galbena, verde sau rosie. Galben si verde reprezinta luminile care distrug bacteriile, iar cea rosie stimuleaza glandele sebacee, reducand inflamatia. Prin incalzirea cu lumina rosie se stimuleaza, de asemenea, producerea de colagen, care ajuta la imbunatatirea calitatii pielii. Terapia IPL poate fi aplicata ca si tratament suplimentar al acneei active, precum si in terapia de intretinere, dupa ameliorarea medicamentoasa si reechilibrarea hormonala.

Pentru informatii suplimentare si programari puteti apela la nr. de telefon:

 0744 266 287 / 0743 929 195

bottom of page